nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Van het boekenfront: Yentl en De Boer

Yentl en De Boer – Songbook – De beste liedjes van de afgelopen tien jaar

“En opeens zijn we meer dan tien jaar een duo en hebben we één van de coolste dingen uitgebracht die een jubilerende jubelaris maar kan hebben: een songbook met de beste liedjes van 10 jaar Yentl en de Boer! Alle melodielijntjes, begeleidingen, tweede stemmetjes, akkoorden en teksten die tot nu toe nog nooit genoteerd waren, maar enkel leefden in onze geheugens, en in de geheugens van al die geweldige muzikanten waarmee we samengespeeld hebben. Nu staat het op papier.

Voor alle pianisten onder ons, alle zangers, gitaristen, auditanten, liefhebbers en, in het bijzonder, voor de kleine toekomstige Yentl en de Boertjes van deze wereld die in hun kinderkamer uitzoeken hoe je een C-akkoord speelt en ervan dromen om ooit hun eigen lied te zingen. Want hoeveel bladmuziekboeken hebben wij zelf niet verslonden… van Les Miserables tot Alanis Morissette, van Adele tot Maarten van Roozendaal. We hopen dat we zowel de gevorderde pianisten als de prille beginners iets geven waar ze hun tanden in kunnen zetten.

We konden helaas niet ons gehele oeuvre op papier zetten maar hebben een selectie gemaakt met liedjes die stuk voor stuk erg bijzonder voor ons zijn en een speciale herinnering meedragen. Ik heb een man gekend, waarvoor we onze eerste Annie M.G. Schmidtprijs wonnen. Het is begonnen, dat we schreven als vervolg op Het is over van de fantastische Annie M.G. Schmidt zelf (en, maar goed nu zijn we aan het opscheppen, waarmee we onze tweede Annie M.G. Schmidtprijs wonnen.) Jij zit in mijn hoofd, geschreven in opdracht van de Hersenstichting en waar mensen in tijden van ziekte en verlies hoop uit halen. Zitten in de trein, uit ons programma Magie. De laatste dag, ooit geschreven voor Lacrimosa, de voorstelling die er door baby’s en de covid-crisis nooit gekomen is, dat uiteindelijk een plek vond in De Kampvuursessies. En ook nog twee liedjes uit Modderkruipers, de voorstelling waarmee we ons tiende jaar inluidden.”

Het boek is bestelbaar via:
www.yentlendeboer.nl

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Richard van Bilsen. Maker Zwartekat.nl.