nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Kommil Foo met het Brussels Jazz Orchestra

Kommil Foo gaat opnieuw optreden met het Brussels Jazz Orchestra, waar de gebroeders Walschaerts hun prachtige liedjes laten samensmelten met een wereldklasse bigband, in een voorstelling die een ode is aan de ultieme vrijheid van jazz.

Dat de gebroeders Walschaerts de afgelopen drie decennia prachtige liedjes hebben geschreven, hoeft geen betoog. Denk maar aan klassiekers als Ruimtevaarders, Kom hier dat ik u draag en De Volgende.

In deze unieke samenwerking bundelt Kommil Foo de krachten met een bigband van wereldniveau: Brussels Jazz Orchestra. Een voorstelling als ode aan de ultieme vrijheid van jazz: Mich en Raf zingen, vertellen, spelen, struikelen, hakkelen en hijgen zich door hun songs en verhalen, BJO speelt… en hoe!

Brussels Jazz Orchestra: BJO, opgericht in 1993, is het enige professionele groot jazzorkest van BelgiĆ«. Hun dynamische, orkestrale jazz, met 25 internationaal gewaardeerde cd’s, heeft wereldwijd faam verdiend. Met optredens op festivals van Singapore tot New York en samenwerkingen met jazzgrootheden als Joe Lovano en Wynton Marsalis, blijft BJO een leidende kracht in de jazzscene.

Kommil Foo met het Brussels Jazz Orchestra is te zien in het NT Gent (BE) op 26 en 27 juli (tickets) alsook op 2 augustus op het folkfestival Dranouter (BE) (tickets).

Tijdens de Gentse Feetsen (19-28 juli) kan je Kommil Foo trouwens meerdere keren in het NT Gent zien: op 27 juli herneemt Raf Walschaerts met zangeres Karen Verresen (Bovarii) de voorstelling Bar d’amour, waarbij ze duiken in de kikkerpoel die liefde heet (tickets). En Mich Walschaerts brengt op 24 en 25 juli met Yves Meersschaert (Room13 Orchestra) opnieuw een hommage aan Elvis Costello (tickets).

Categorie: Extra voorstelling | Meer over: , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...