nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Jurrian van Dongen wint opnieuw de Willem Wilminkprijs, oeuvreprijs voor Herman van Veen

Jurrian van Dongen is voor het derde jaar op rij de winnaar van de Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied. Met het lied Je weet dat je wat mist, geschreven voor Het Klokhuis, maakte hij grote indruk op de jury. Maandagavond 15 april kreeg hij de prijs uitgereikt tijdens een feestelijk gala in het Muziekcentrum in Enschede, ter afsluiting van de jaarlijkse Kindermuziekweek.

De Publieksprijs gaat dit jaar naar Gerson Main, Daan Faber, Diorno ‘Dio’ Braaf, Marnix Dorrestein, met het lied Pittig, gezongen door Dio. Het is een ‘funky’ lied over de smaak Pittig, waarbij je verrast door zowel de tekst als de muziek.

Tijdens de galabijeenkomst in Enschede is ook de Buma Kindermuziekprijs 2024 uitgereikt. De oeuvreprijs gaat dit jaar naar Herman van Veen. De prijs is in het leven geroepen door Buma Cultuur en gaat jaarlijks naar een componist-muzikant die zich gedurende een langere periode met ziel en zaligheid heeft ingezet om de jongste generatie te bereiken met muziek. De Buma Kindermuziekprijs benadrukt het belang van muziek voor de allerjongsten.

foto: Willem van Walderveen

Categorie: Prijzen | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Maker Zwartekat.nl.