nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Genomineerden voor de Willem Wilminkprijs bekend

De genomineerden voor de Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied zijn bekend. Uit alle inzendingen heeft de jury geselecteerd:

– Pittig (tekst en muziek van Diorno Braaf, Gerson Main, Marnix Dorrestein en Daan Faber, muziek Marnix Dorrestein en Azim Inami en gezonden door Dio) uit het programma ‘Smaakspoken’.
– Je weet dat je wat mist (tekst Jurrian van Dongen, muziek Jan Groenteman en Keez Groenteman, uitgevoerd door Jesse Mensah), uit het programma Klokhuis.
– Andersom (tekt Steven Wouterlood, muziek Steven Waterlood met arrangement door Fons Merkies, uitgevoerd door Desi van Doeveren en Jeske van der Staak), uit het programma Boterhamshow.

De prijsuitreiking vindt plaats op maandag 15 april in het Muziekcentrum Enschede. Dan wordt ook de winnaar van de Publieksprijs bekend. Hiervoor kan iedereen vanaf nu stemmen op www.willemwilminkprijs.nl. Op die website zijn dan alle genomineerde liedjes te vinden. De winnaar mag volgend jaar het themalied voor de Kindermuziekweek schrijven.

Hier kan je naar de genomineerde liedjes luisteren:

De prijs is een initiatief van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en wordt mede mogelijk gemaakt door Buma Cultuur. Met de prijs wordt aandacht gevraagd voor het betere Nederlandse kinderlied. Tevens is het een eerbetoon aan de Enschedese dichter en tekstschrijver Willem Wilmink, die aan de basis heeft gestaan van een groot aantal bekende Nederlandse kinderliedjes.

Categorie: Prijzen | Meer over:
Richard van Bilsen. Maker Zwartekat.nl.