nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Premièretijd: Han solo, Zoe Bizoe, Raf Coppens, Jo Verhenne, Erhan Demirci, Lucky Fonz III, Pieter Derks, Annick Boer, Martijn Kardol

Een overzicht van de premières deze week, met: Han solo, Zoe Bizoe, Raf Coppens, Jo Verhenne, Erhan Demirci, Lucky Fonz III, Pieter Derks (foto), Annick Boer, Martijn Kardol.

Han solo, Zoe Bizoe, Raf Coppens, Jo Verhenne & Erhan Demirci – De lijst van Han solo
Premiere: C.C. De Werf in Aalst, 20 mrt 2024.

De eerste verkiezingsconference van België, een comedy line-up met gender-, kleur- en leeftijddiversiteit maar bovenal diversiteit qua opvattingen en humor!
In mei 2024 zullen de Europese, federale en regionale teerlingen terug geworpen worden in de Wetstraat. Een legislatuur lang hebben onze politiekers de kans gehad om zich te bewijzen. Namen ze maatschappelijk relevante beslissingen of was er eerder sprake van ordinaire navelstaarderij? En wat met hun beloftes uit de vorige kiescampagnes?
Tijd voor een scherpe en komische evaluatie door een lijst van straffe comedians, met elk hun eigen kijk en invalshoek op de huidige politiek.

De lijst is een avondvullende comedy line-up over politiek en biedt een divers pallet aan met Serine Ayari, Han solo, Jo Verhenne, Erhan Demirci, Zoe Bizoe & Raf Coppens. Zoals echte beginnende politici hebben ze een idealistische kijk op wat er zich afspeelt rondom hen… of toch niet?

Te zien tot en met 24 mei 2024.
speellijst

Lucky Fonz III – Moederland
Premiere: Zaantheater in Zaandam, 23 mrt 2024.

Moederland zit vol intieme diepgang, humor, ontroerende verhalen en zijn unieke muziek, met die prachtige teksten.

Te zien tot en met 27 mei 2024.
speellijst

Pieter Derks – Ja, leuk
Premiere: Oude Luxor Theater in Rotterdam, 23 mrt 2024.

Pieter Derks komt met een nieuwe voorstelling, dus dat betekent een stortvloed aan actuele grappen, over waar we nu weer in beland zijn met z’n allen. Niemand die zo bovenop de tijdgeest zit als hij. Altijd scherp en kritisch, steeds vaker uitgesproken, maar nog steeds genuanceerd. Zijn vorige twee voorstellingen werden genomineerd voor de Poelifinario. Zet je schrap voor een compleet avondje uit, over alles dat hopeloos misgaat, maar dan met zoveel energie, muziek, zelfspot en levenslust gebracht dat je toch nog denkt: ja. Leuk.

Te zien tot en met 21 mei 2024.
speellijst

Annick Boer, Martijn Kardol e.a. – Ver van je bed
Premiere: Theater aan de Parade in Den Bosch, 23 mrt 2024.

Het verhaal gaat over de 63-jarige Evert, CEO van een familiebedrijf, die vrij plotseling zijn biezen heeft gepakt en halsoverkop is vertrokken naar het buitenland. Het enige dat hij heeft achtergelaten is een brief, die de familie pas mag openen wanneer ze allemaal samen zijn. Wanneer ze gezamenlijk aan de keukentafel de brief van Evert openmaken ontploft er een bom in de familie en staan de inmiddels sterk gepolariseerde verhoudingen op scherp. Wie voelt zich geroepen om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen? Op humoristische wijze nemen de spelers je mee in een gloednieuwe Nederlandse cabaretmusical met livemuziek over identiteit, het wegvallen van sociale zekerheden en de toekomst van de planeet.

Te zien tot en met 9 juni 2024.
speellijst

foto: Lynn Puts

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Maker Zwartekat.nl.