nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Marlies Bloemen wint Griffioen De Stoep Cabaret Festival

Marlies Bloemen heeft zaterdagavond de juryprijs van het Griffioen De Stoep Cabaret Festival gewonnen. De publieksprijs ging naar Ruth Elings.
V.l.n.r.: Ruth Elings (publieksprijs) en Marlies Bloemen (juryprijs).

De andere finalisten waren Roos Vervelde en Aren Scholte.

Dit festival wordt georganiseerd door de Griffioen in Amsterdam en De Stoep in Spijkenisse. Het festival richt zich op het scouten van (onbekend) cabarettalent en biedt hen een springplank naar de grotere landelijke cabaretfestivals.
griffioendestoepcabaretfestival.nl

Eerdere finalisten/winnaars van het festival (voorheen georganiseerd met Theater Zuidplein in Rotterdam) zijn o.a. René van Meurs (winnaar jury- en publieksprijs Cameretten 2012, Comedytrain), Dara Faizi (winnaar jury- en publieksprijs Groninger Studenten Cabaret Festival 2010), Jasper van Kuijk (winnaar jury- en publieksprijs Cameretten 2010), Kirsten van Teijn (winnaar jury-, publieks- en persoonlijkheidsprijs Groninger Studenten Cabaret Festival 2013), Anne Neuteboom (winnaar jury- en publieksprijs Cameretten 2015) en Martijn Kardol (winnaar jury- en publieksprijs Leids Cabaret Festival 2016). In 2023 won Joël Gideon de jury- en publieksprijs.

Categorie: Festivals | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Maker Zwartekat.nl.