nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

David Linszen wint 44e Leids Cabaret Festival


foto: Jaap Reedijk

Zaterdagavond won David Linszen de jury-, publieks- én studentenprijs gewonnen van het Leids Cabaret Festival in de Leidse Schouwburg.

video: Michiel Keller

De jury omschreef de show van David Linszen als absurdisme op hoog niveau. “Gedurfd, gekund en geestig. David is vanaf de eerste tot de laatste seconde verrassend, muzikaal, origineel en hypergeestig. Zijn stem, lichaam, mimiek en zijn gedachten; alles is onder controle. Zijn materiaal is eigen, absurdistisch en met een hoge grapdichtheid. We krijgen een kijkje in zijn bizarre hoofd en hij neemt ons mee in zijn hilarisch uitvergrote hunkering. Er was geen enkel voorspelbaar moment.”

De andere finalisten waren Said el Hassnaoui en Tim Kroezen.

Hier volgen de juryrapporten:

David Linszen. Absurdisme op hoog niveau
David is vanaf de eerste tot de laatste seconde verrassend, muzikaal, origineel en hypergeestig. Zijn stem, lichaam, mimiek en zijn gedachten; alles is onder controle. Zijn materiaal is eigen, absurdistisch en met een hoge grapdichtheid. We krijgen een kijkje in zijn bizarre hoofd en hij neemt ons mee in zijn hilarisch uitvergrote hunkering. Er was geen enkel voorspelbaar moment.
We zaten op het puntje van onze stoel te genieten van dit vanzelfsprekende talent. Gedurfd, gekund en geestig. We verheugen ons op zijn avondvullende show.

Said El Hassnaoui. Vrolijk over wrange zaken
Said zijn perspectief als Marokkaanse Nederlander is spannend en geestig, met pijnlijke en dus rake grappen waarmee hij de zaal charmant bespeelt. Said is ontwapenend met zijn heerlijk lichthese vertelstem, prachtige zang, grappige motoriek en aanstekelijke energie.
De treinscène tussen hem en de vluchteling is heel persoonlijk en raakt ons; daarvan zou de jury graag meer zien. We verheugen ons op nog meer van dit soort persoonlijk materiaal zodat we hem beter leren kennen én op af en toe een omdraaiing van zijn invalshoek waarmee hij ons nog meer kan verrassen.

Tim Kroezen. De vegetarische maaltijd onder mannen.
Tim heeft origineel materiaal, timet goed en de zaal eet uit zijn hand. Hij heeft intelligente grappen en hij weet ze goed te plaatsen. Het is prettig om naar iemand te kijken die precies weet wat hij doet.
Hij heeft een duidelijke lijn waarin al veel bogen uitgewerkt zijn, met ‘Kamp Van Koningsbrugge’ als goede kapstok waarin hij scherp schakelt tussen Tim en Dai
Carter.
De jury hoopt dat hij een stap verder wil gaan in zelfspot, in het benoemen van depressie, in grilligheid en absurdisme. Want alles wat hij doet smaakt naar meer.

De jury bestond uit Niek Barendsen (regisseur, schrijver en acteur), Fleur Boots (producent en impresario Sjoege Management), Floor Nicolas (programmeur De Kleine
Komedie) en Nina de la Parra (performer, schrijver en zangeres).

Alle finalisten zijn vanaf 22 maart tot begin juni te zien tijdens de finalistentour.
speellijst

Voor meer info:
www.leidscabaretfestival.nl

Categorie: Festivals | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Maker Zwartekat.nl.