nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Mike Boddé geeft AKF Keep an Eye Masterclass

Op dinsdag 12 maart geeft Mike Boddé een openbare masterclass aan de deelnemers van het Amsterdams Kleinkunst Festival in Theater Bellevue in Amsterdam.

“Hoe schrijf je een goed lied? Waar moet een sterke liedtekst aan voldoen en hoe zorg je ervoor dat de muziek ondersteunend is en tegelijkertijd interessant om naar te luisteren? Aan de hand van de ‘meetlat van 7 punten’ geeft cabaretier en muzikant Mike Boddé zijn visie op het schrijven van een theaterlied. Hij geeft de zes halvefinalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival een opdracht voor het maken van een nieuw lied. Overdag werken ze besloten aan de nummers. Het resultaat is ‘s avonds te horen tijdens de openbare masterclass in Klein Bellevue. Neem een kijkje in het maakproces en zie welke keuzes je als liedschrijver te maken hebt. “Ik kijk ernaar uit om veel duidelijkheid te geven en daarna weer verwarring te zaaien,” aldus Mike Boddé.”

Sinds 2018 werkt het Amsterdams Kleinkunst Festival samen met de Keep an Eye Foundation in een serie masterclasses voor nieuw aanstormend talent. Tijdens deze intensieve masterclass serie worden de kleinkunsttalenten op zowel artistiek- als zakelijk vlak begeleid door professionals. In 1992 won Boddé samen met Thomas van Luyn als ‘Ajuinen en Look’ de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Voor meer info en kaarten:
www.theaterbellevue.nl

Categorie: Extra voorstelling | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Maker Zwartekat.nl.