nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Inschrijving voor Willem Wilminkprijs 2024 geopend

De inschrijvingstermijn voor de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied is geopend. Voorwaarde is dat het Nederlandse kinderliedje niet ouder dan twee jaar mag zijn. De organisatie vraagt met deze prijs aandacht voor het Nederlandse kinderlied, met name de plaats die het kinderlied inneemt in het jeugdtheater. Ze willen ook eer bewijzen aan dichter en tekstschrijver Willem Wilmink, die aan de basis heeft gestaan van een groot aantal bekende Nederlandse kinderliedjes.

De prijs bestaat uit een kunstwerk, vervaardigd door de kunstenaar Helga Kock am Brink en een geldbedrag van € 5.000,-  (€ 3.000,- voor de tekstschrijver, € 1.000,- voor de componist en  € 1.000,- voor de uitvoerend artiest). 

De winnaar van de Willem Wilminkprijs wordt als afsluiter van de Kindermuziekweek bekendgemaakt. Daarnaast wordt er een publieksprijs uitgereikt. De winnaar van de publieksprijs krijgt de eer om het themalied voor de eerstvolgende Kindermuziekweek te schrijven.

Eerdere winnaars waren o.a. Ted van Lieshout (2010) met ‘Onberispelijk’, Koos Meinderts (2012) met ‘Maite Maria’, Floortje Schoevaart (2014) met ‘Op de markt’, Jan Beuving met ‘Optellen van Breuken’ (2016), Katinka Polderman met ‘Kilo, pond en ons’ (2018) en Jeroen Schipper met ‘Kijk eens wat ik kan’ (2019).

Deelnemers kunnen tot en met 13 februari hun inzendingen sturen naar onderstaande link. Een vakjury beoordeelt de inzendingen. De uitreiking vindt plaats op maandag 15 april 2024 in het Muziekcentrum in Enschede.
www.wilminktheater.nl

Categorie: Prijzen | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...