nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Theo van den Oever overleden

Cabaretier en schrijver Theo van den Oever is vanmorgen op 76-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van buikvlieskanker.

Van den Oever studeert Nederlands en Theaterwetenschap, staat een tijd als leraar Nederlands voor de klas om vervolgens huisvader te worden. Daarnaast reist hij door het land met liedjes uit de oude doos. Ook speelde hij in de voorstelling ‘Magifeffe’ (1975) van Kabaret Tweeter.

Later richt hij zich op het schrijven van eigen liedjes en conferences. In 1991 neemt hij deel aan het Amsterdams Kleinkunst Festival. Hij behaalt niet de finale, maar dit is wel de opmaat naar een reeks avondvullende voorstellingen als ‘Verboden voor alleen staanden’ (1994), ‘Visite’ (1999), ‘Gluren’ (2002), ‘Alles is nep’ (2004), ‘Theo on Tour’ (2008), ‘Strooizout’ (2010) en ‘Afterparty’ (2014). In 2014 stopt hij met avondvullende voorstellingen.

In 2001 leren wij hem kennen als hij deelneemt aan het Cameretten festival. Naar aanleiding daarvan vragen we hem voor de eerste Zwartekatdag begin 2003.

Op zijn Youtube-kanaal zijn meerdere liedjes van hem te vinden.
Youtube: Theo van den Oever

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Maker Zwartekat.nl.