nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

MIA Lifetime Achievement Award voor Bart Peeters

Bart Peeters krijgt de Lifetime Achievement Award bij de MIA’s, de belangrijkste Vlaamse muziekprijzen. Hij zal deze carrièreprijs uitgereikt krijgen op 24 januari in het Sportpaleis, bij de uitreiking van de MIA’s.

Zijn groot podiumdebuut maakt Peeters als 11-jarige in 1971 op het Nationaal Skiffle- en Songfestival, op de affiche tussen hippie-iconen als Ferre Grignard en Ed Kooyman. Peeters begeleidt zichzelf op kazoo en op de gitaar die hij heeft gekregen van de Sint. Hij is al een paar jaar liedjesmaker en kan putten uit 1.000 eigen nummers in het Nederlands. Zijn gouden regel: niemand naäpen.

In dat eerste publieke optreden van Bart Peeters zit alles vervat wat hij later wil zijn. Het heeft alleen wat tijd gekost om het ook te worden. Het is een verhaal met episodes, obstakels en cliffhangers. Bart is dan ook televisiemaker in bijberoep. Ook werkt hij voor de radio en maakt voor Studio Brussel het legendarische Het Leugenpaleis met zijn kompaan Hugo Matthysen, die eerder dit jaar nog de Drs. P Trofee kreeg.

Internationaal brak Peeters door met The Radios en had de band grote hits met I’m Into Folk en She Goes Nana. Na het stoppen van The Radios zet Peeters een stap naar de achtergrond en wordt drummer bij Clement Peerens Exposition, met Ronny Mosuse (The Radios) en Hugo Matthysen. De band is gebaseerd op een typetje van Matthysen in Het Leugenpaleis. In 2002 debuteerde hij als zanger met Nederlandstalige kleinkunst op ‘Het plaatje van Bart Peeters’, waarna nog enkele succesvolle Nederlandstalige albums volgen. Momenteel toert hij met zijn band Bart Peeters & De Ideale Mannen.

Categorie: Prijzen | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...