nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Thomas van Luyn en Annick Boer in Scrooge Live

Op 15 december wordt de vierde editie van Scrooge Live uitgezonden bij Omroep Max, een rechtstreeks uitgezonden bewerking van Charles Dickens’ klassieker ‘A Christmas Carol’ over de vrek Scrooge.

Thomas van Luyn kruipt dit jaar in de huid van de knorrepotterige vrek en Annick Boer vertolkt de Geest van het Heden. Andere rollen zijn weggelegd voor o.a. Henk Poort (Jacob Marley), Kim-Lian van der Meij (Bobbie Cratchit), Martine van Os (Geest van het Verleden) en Jacqueline Blom (Geest van de Toekomst).

Het verhaal van Scrooge Live is gebaseerd op het welbekende Engelse kerstverhaal dat draait om de gierige Ebenezer Scrooge, een bankier die enkel om geld geeft. De overleden compagnon van Scrooge probeert hem vanuit de geesteswereld tot inkeer te brengen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Het is een verhaal over tegenstellingen tussen arm en rijk, over vriendschap, liefde en familie. Door een sterrencast wordt Scrooge naar een bijzonder live en hedendaags televisiespektakel vertaald, op basis van een script dat is geschreven door Thomas van Luyn en producent Mediawater.

Met de uitzending wordt, in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp, aandacht voor kinderarmoede in Nederland gevraagd.

Scrooge Live, live vanuit Waalwijk, is vrijdag 15 december te zien op NPO1 om 20.30 uur.

Foto: Sander Mulkens

Categorie: Divers | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...