nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Premièretijd: Piet De Praitere, Vincent Voeten, Alex Klaasen, Leo Alkemade

Een overzicht van de premières deze week, met: Piet De Praitere, Vincent Voeten, Alex Klaasen (foto), Leo Alkemade.

Piet De Praitere – Ik ruik naar Oostende
Premiere: C.C. De Grote Post in Oostende (B), 6 okt 2023.

Ik ruik naar Oostende gaat over de drang naar verandering. Jezelf heruitvinden en toch dezelfde blijven. Over oud worden en jong blijven. Over verhuizen, garnalen, jodium, woke, inflatie, manipulatie, masturbatie, isolatie, premies, amfibistische transseksuelen, Nog meer garnalen en nog meer woke.

Nu is alles duidelijk, niks is nog duidelijk. Het zijn rare tijden, moeilijke tijden, woelige tijden. Het zijn gewoon maar tijden. Het leven begint als je er klaar voor bent.

Te zien tot en met 2 december 2023.
speellijst

Vincent Voeten – Smaad
Premiere: C.C. De Werft in Geel (B), 7 okt 2023.

Gitzwarte humor en snoeiharde jokes, dat is wat je mag verwachten van Smaad, de debuutvoorstelling van Vincent Voeten. Wanneer deze straatflik op een podium klimt, laat hij geen enkel heilig huisje onberoerd. Laat je gevoeligheden dus thuis en parkeer reglementair wanneer je naar Smaad komt kijken.

In 2017 won Vincent Voeten de Utrechtse Comedy Talent Award, de grootste stand-up wedstrijd van Nederland. Hij werd vervolgens opgepikt door Jens Dendoncker en ging op tour met gevestigde waardes zoals Michael Van Peel en Alex Agnew. De bekroning volgde op 13 maart 2022, toen hij als eerste politie-inspecteur ooit Humo’s Comedy Cup won. Daarnaast schreef Vincent mee aan programma’s zoals De Slimste Mens ter Wereld, Geubels en de Belgen en Is er een dokter in de zaal?, maar evenzeer zag je hem al op het kleine scherm in De Ideale Wereld.

Te zien tot en met 26 april 2024.
speellijst

Alex Klaasen – No ponies
Premiere: DeLaMar in Amsterdam, 8 okt 2023.

Na het overweldigende succes van Showponies 1, 2 en Snowponies is Alex Klaasen weer alleen. Gewoon, omdat hij daar behoefte aan heeft. Even niet dat gehinnik om hem heen, even niet constant dat paradepaardje moeten uithangen. Nee, gewoon even tijd voor hemzelf. Momentje voor Alex. En dan misschien met een héél klein beetje publiek erbij… Net als in zijn eerdere shows zal in No ponies weer een bonte stoet aan kleurrijke types de revue passeren. Er wordt uiteraard belachelijk veel gezongen; van opera tot akoestische zingende zaag, en ook zal Alex in zijn eentje alle hoogtepunten uit het klassieke balletrepertoire vertolken. Zonder hulp. Mét echte balletmaillot.

Te zien tot en met 7 januari 2024.
speellijst

Leo Alkemade en de Kopgroep – In het wiel
Premiere: De Kleine Komedie in Amsterdam, 8 okt 2023.

Met een ongekend sterke band en een Nederlandstalige parel van een plaat onder zijn arm vindt Leo Alkemade zijn weg naar het theater. Natuurlijk bekend van zijn cabaretprogramma’s, succesfilms en kijkcijferkanonnen leren we in In het wiel een nieuwe kant van Leo kennen. Onder de vleugels van Guus Meeuwis bracht Leo namelijk al een prachtige plaat met Nederlandstalige nummers uit. Over zijn liefde voor de koers en de koers van de liefde.
Een theaterconcert waarin de parallel tussen de wielersport en het leven wordt bezongen. Over vallen en opstaan, knechten en winnaars en over om- en vooruitkijken. Leo wordt in deze bijzondere voorstelling bijgestaan door de Kopgroep, zijn muzikale vrienden, die eerder hun sporen verdienden bij de groten der lage landen. En hij vertelt, zoals hij dat zo goed kan, het concert aan elkaar. Muziek op zijn mooist, of beter: op zijn Alkemadest.
De koers is aan.

Te zien tot en met 30 november 2023.
speellijst

foto: Mark Engelen

Categorie: Divers | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Maker Zwartekat.nl.