nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Bert Paulussen winnaar eerste editie De Schaal Lies Lefever

Afgelopen zaterdag vond tijdens Yellow City International Comedy Night in cultuurcentrum de Werft Geel de eerste editie plaats van de nieuwe comedywedstrijd De Schaal Lies Lefever. De prijs werd vernoemd naar de in 2018 op 37-jarige leeftijd overleden comedienne Lies Lefever. Lies groeide op in de Kempen en werd bekend als de grappige, slechtziende zwarte vrouw die op haar gitaar gevaarlijk lichte liedjes speelde.

Vijf comedians – nieuw talent – die het afgelopen seizoen tijdens de Open Mics van cultuurcentrum de Werft het hardst wisten te overtuigen namen de strijd op: Dries Compagnie, Kim Dellemans, Bert Paulussen, Karim Shatla en Jonas Verstappen. Publiek en jury zagen vijf jonge comedians, die het beste van zichzelf gaven met een stuk voor stuk sterke set.

Bert Paulussen (in het midden op de foto) werd tot winnaar uitgeroepen.

Uit het juryrapport: β€œDe winnaar van de eerste Schaal Lies Lefever had een goede beheersing van zijn materiaal en was rustig qua presence. Hij brengt een clevere set en de overgangen naar het volgende onderwerp waren intelligent bedacht. Hij had verschillende grappige pointes. De clues zijn goed gezet en vielen in de smaak bij het publiek en daarom vonden wij als jury de winnaar: Bert Paulussen.”

De winnaar gaat naast de Schaal Lies Lefever naar huis met een rits optredens in de agenda en verdere professionele coaching van comedian Bas Birker.

Foto: Peter De Jongh

Categorie: Prijzen | Meer over: , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...