nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Jango Edwards overleden

De Amerikaanse clown en komiek Jango Edwards is op 4 augustus in Barcelona overleden op 73-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Geboren Stanley Ted Edwards op 15 april 1950 in Detroit interesseerde hij zich vanaf de jaren 70 voor clownerie. Daarbij trad hij voornamelijk op in Europa, waarbij hij ook actief was in Nederland als één van de initiators en artiesten van het International Festival of Fools, een theaterfestival met muzikanten, clowns en theatergroepen dat tussen 1975 en 1984 werd gehouden door de hele stad Amsterdam.

In de jaren 80 verlegde Edwards zijn aandacht naar Frankrijk. Daarbij viel hij ook op met zijn optredens in het tv-programma ‘Nulle part ailleurs’, met Antoine de Caunes. Ook in die tijd bleef hij uitgebreid touren met zijn voorstellingen. In 2000 vestigde hij zich uiteindelijk in Barcelona. Daar was hij onder meer ‘resident artist’ in het Almazén theater en presenteerde hij nieuw talent onder de naam ‘Cabaret Cabron’. Ook werd daar Festivals of Fools georganiseerd.

In 2009 opende hij samen met zijn vrouw Christi Garbo het ‘New Clown Institute’, een trainingscentrum gespecialiseerd in clownerie. Ook werkte hij aan een nieuw boek, getiteld ‘The clown bible’.

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Maker Zwartekat.nl.