nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Ruud Bos overleden

Componist Ruud Bos is op 87-jarige leeftijd overleden. Dat hebben BumaStemra en Buma Cultuur namens zijn familie bekendgemaakt.

Bos gaat aan het conservatorium in Amsterdam, waar hij piano studeert, maar na een paar maanden gaat hij naar Bussum en volgt les bij de Muziekschool van Toonkunst. In 1959 gaat hij na een advertentie van Jaap van de Merwe bij het Leidseplein Cabaret spelen. Enkele jaren later wordt hij pianist voor Jan Blaaser en Joop Doderer.

Bos schrijft muziek voor theater, waaronder voor cabaretprogramma’s van Lurelei, Wim Sonneveld, Toon Hermans, Gerard Cox en Frans Halsema, Ted de Braak, Tekstpierement en AndrĂ© van Duin. Muziek van zijn hand zijn o.a. de nummers Lieveling (Wim Sonneveld) en De appelboom (Toon Hermans). Daarnaast schrijft hij ook muziek voor tv-series zoals De Fabeltjeskrant (o.a. Hallo, Meneer De Uil), voor Kinderen voor kinderen en voor verschillende attracties van de Efteling (Carnaval Festival, Fata Morgana, Droomvlucht, Vogel Rok).

In 1982 krijgt Bos de Gouden Harp en in 2021 de Buma Oeuvre Award Multimedia voor de muziek die hij schreef voor kinderseries.

Categorie: Divers | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...