nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Willem Nijholt overleden (3)

Naar aanleiding van het overlijden van Willem Nijholt uit de archieven. Allereerst enkele geluidsopnames.

In het seizoen 1985-1986 speelde de acteur en musicalster Willem Nijholt voor het eerst een soloprogramma in de Nederlandse theaters. Voor Bob van der Houven aanleiding om met hem te praten over zijn loopbaan, en over de stand van zaken in het Nederlandse theater, dat destijds volgens de acteur in een identiteitscrisis verkeerde. Het interview werd opgenomen op 28 april 1986 in Nijholt’s Amsterdamse woning.
30 aug 2019

Aarde der Mensen. Radiodrama van het boek over de 20e eeuwse geschiedenis van Indie van Pramoedya Ananta Tour verscheen in 1980 in Nederland en werd kort daarna -in 1982- als hoorspel uitgezonden. Een prachtig coming of age verhaal van een Indische jongen met Willem Nijholt en Wieteke van Dort in de hoofdrollen. regie Louis Houet en Johan Dronkers.
5 juli 2019

De Grote Harry Bannink Podcast.
Willem Nijholt, 30 juni 2017
www.degroteharrybanninkpodcast.nl

Willem Nijholt bij Kunststof.
19 jan 2004

De beeldarchieven van de NPO zijn erg beperkt beschikbaar, maar gelukkig staat er ook het nodige op Youtube.

De Koffer van Willem Nijholt.
2002

De Kris Pusaka was een dertiendelige jeugdserie die tussen 31 oktober 1977 en 30 januari 1978 werd uitgezonden door de KRO. De serie gaat over een heilige kris met geheime krachten en werd geschreven door Anton Quintana, naar een idee van producent Carl Tewes, en geregisseerd door Bram van Erkel. Er is zowel op locatie gefilmd in Nederland als in Indonesië en er spelen Nederlandse en Indonesische acteurs in mee, met in de hoofdrollen Willem Nijholt en Erik van ’t Wout.
aflevering 1

Categorie: Multimedia | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Maker Zwartekat.nl.