nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Willem Nijholt overleden

Willem Nijholt is vandaag op 88-jarige leeftijd overleden.

Nijholt, geboren in Gombong (in het toenmalige Nederlands-Indië) in 1934, is een multitalent – acteur, zanger en danser. Hij gaat op zijn 23ste naar de Amsterdamse Toneelschool en speelt in de jaren 60 zijn eerste grote rol in de tv-serie Oebele. In de jaren 70 speelt hij hoofdzakelijk in musicals en cabaretvoorstellingen. Hiervoor werkt hij samen met Wim Sonneveld, Corrie van Gorp en Conny Stuart. In 1977 werd hij onderscheiden met de Johan Kaartprijs.

Hij is te zien in tv-reeksen zoals Willem van Oranje, De Stille Kracht (naar het boek van Louis Couperus, over Nederlands-Indië) en de jeugdserie De Kris Pusak, alsook in musicals zoals Amadeus, Miss Saigon, Oliver! en Foxtrot. In 1999 wordt hij benoemd Officier in de Orde van Oranje-Nassau

In 2013 speelt hij zijn laatste televisierol in de serie Penoza II. Ook is hij van 2007 tot 2011 jurylid in Op zoek naar… In 2018 staat hij voor het laatst in het theater met De Indië Monologen, met muziek en verhalen over de geschiedenis van Nederlands-Indië.

Categorie: Divers | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...