nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Maurice Hermans overleden

Maurice Hermans, de tweede zoon van Toon Hermans, is dinsdag op 74-jarige leeftijd overleden. Onlangs maakte hij bekend dat hij per direct stopte met optreden wegens ziekte. Hij overleed ten gevolge van een agressieve bacterie.

Van 1971 tot 1991 is Maurice de manager van Toon. In 1974 maakt hij zelf zijn debuut als zanger en dichter in een show van Toon en staat hij regelmatig als aangever op het podium – zijn Noormannenhelm is alom bekend. Daarnaast maakt hij licht- en geluidsontwerpen voor zijn vader en regisseert hij voorstellingen.

Na het overlijden van moeder Rietje in 1990 schrijft hij zijn eerste boek over Toon. Hij werkt nog een paar jaar voor Joop van den Ende’s evenementen fabriek in Aalsmeer en begint daarna met een eigen kantoor. Maar na de dood van Toon in 2000 wordt hij creatief directeur binnen de Stichting Toon Hermans, die zich ten doel stelt het culturele erfgoed van Toon Hermans te bewaren en waar nodig te exploiteren. Vanaf 2017 start hij Maurice Hermans Producties.

De voorbije jaren staat hij in de theaters in Nederland en BelgiĆ« met hommages aan zijn vader Toon. Hij schrijft regelmatig gedichten voor zijn Facebookpagina en brengt ook enkele dichtbundels en cd’s uit.

Categorie: Divers | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...