nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Kort: Ruben Nicolai, Thom van der Goot, Jacques Brel

Ruben Nicolai gaat spelshow ‘Doet-ie ’t of doet-ie ’t niet’ presenteren voor RTL. Peter Jan Rens presenteerde in het verleden de populaire spelshow, waarin kandidaten na het stopzetten van een filmpje het vervolg moesten raden, eerst voor de VARA en daarna voor RTL. Na een onderbreking van 26 jaar komt het programma terug met Nicolai als presentator. Een exacte uitzenddatum is nog niet bekend.

Oud-theaterdirecteur Thom van der Groot is overleden op 76-jarige leeftijd. Oorspronkelijke dramaturg en directeur bij toneelgezelschap Tryater werd hij directeur van Schouwburg De Lawei in Drachten en van 1998 tot zijn pensionering in 2009 van de Stadsschouwburg en De Oosterpoort in Groningen.
meer info

De Askoy II, het zeilschip van Jacques Brel, werd de voorbije 8 jaar gerenoveerd. De binnenkant is ondertussen volledig afgewerkt en werd voor het eerst in jaren opnieuw naar buiten gebracht. De buitenkant van het schip moet nog afgewerkt worden en dan kan het te water gelaten worden. Bedoeling is dat de Askoy II op 24 juli vaarklaar moet zijn, want op die dag in 1974 vertrok Brel vanuit Antwerpen voor zijn wereldwijde zeiltocht.

Categorie: Divers, Op tv | Meer over: , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...