nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Huiskamerfestival Amsterdam 2023

Stichting Theater in Huis, bekend van onder meer het Vondelfestival en het Wilhelmina Huiskamerfestival, bundelde in 2019 haar activiteiten onder de naam ‘Huiskamerfestival’ Amsterdam. Van 1 t.e.m. 9 september vinden er twee lange weekenden lang in alle stadsdelen van Amsterdam huiskamerfestivals plaats. In verschillende stadsdelen worden grote, unieke locaties om tot ‘de grootste huiskamers van Amsterdam’ omgetoverd, waardoor het mogelijk is om in een intieme setting te genieten van kleinkunstenaars, cabaretiers, muzikanten en acteurs. Dit jaar kunnen de bezoekers kiezen uit verschillende routes langs huiskamers én voorstellingen op grotere locaties – allemaal op unieke plekken, pareltjes in de stad waar je als bezoeker niet vaak binnenkomt.

Het eerste festival start op vrijdag 1 september in Stadsdeel Zuid met optredens van Luuk Ransijn, Myrte Siebinga (resp. jury- en publieksprijswinnaars van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2023).

Op zaterdag 2 september landt het huiskamerfestival in Amsterdam Oost met voorstellingen van o.a. Beth & Flo, Aron Elstak, Lonneke Dort

Zondag 3 september is Amsterdam Noord aan de beurt met o.a. Stanley en de Menzo’s (Henry van Loon, Niels van der Laan, Jeroen Woe, Martijn Hillenius en Steef Hupkes), Lonneke Dort, Aron Elstak.

In Amsterdam West kan je op donderdag 7 september gaan kijken naar Tobias Wenting, Myrte Siebinga, Martijn Kardol.

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 september wordt er afgesloten met het Wilhelmina Huiskamerfestival Amsterdam, dat voor de 18de keer plaats vindt. Dit jaar met o.a. Bugra Gedik, Teun van den Elzen, Marie Koet, Maria Kraaijkamp, Ramon Chatrer, Luuk Ransijn, Clara van Kempen, Roel C. Verburg, Bovenste Knoopje Open, Efdé&Efdé, Ruth Elings (winaar Utrechts Kleinkunst Festival 2023) en Ernst van der Pasch (hey!).

De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Voor meer info en kaarten, 26 euro pet ticket (regulier tarief) of 16 euro (CJP of Stadspas), ga je naar:
www.huiskamerfestival.nl

Categorie: Festivals | Meer over: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Maker Zwartekat.nl.