nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Musical comedy ‘De Hospita’ met Simone Kleinsma en Paul Groot

Dit jaar wordt Simone Kleinsma 65 jaar, een jubileumjaar. En dat wordt gevierd met twee hoofdrollen. Eerder werd al bekend dat ze Mrs Lovett zal spelen in de herneming van de musical Sweeney Todd. Maar dit najaar zal ze met Paul Groot te zien zijn in de speciaal voor haar geschreven musical ‘De Hospita’.

Daarin speelt zij Madeleine Coutard, een flamboyante dame die ooit een revuester was met vlijmscherpe humor. Samen met haar oud-kostuumontwerper bewoont ze een Amsterdams grachtenpand, maar kan dat eigenlijk niet meer betalen. Daarom nemen ze drie jonge studenten in huis die veel lawaai en vooral discussie met zich meebrengen. Madeleine krijgt ineens te maken met gendernormen, klimaatproblemen en havermelk. De ontmoeting tussen jong en oud zorgt voor eigentijdse problemen en hilarische situaties. Maar er is veel meer aan de hand. Madeleine’s leven wordt opnieuw op zijn kop gezet wanneer haar zorgvuldig weggestopte verleden zich onverwacht aankondigt.

Paul Groot speelt Kimono, de extravagante oud-kostuumontwerper. Het script is van Dick van den Heuvel, op basis van een verhaal ontwikkeld in samenwerking met Joop van den Ende en Maurice Wijnen. De muziek komt uit het Franse songbook met teksten van André Breedland. De regie is van Joep Onderdelinden.

Vanaf 11 november te zien in de Nederlandse theaters. De première is op maandag 4 december in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Maker Zwartekat.nl.