nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Arjen Lubach Mediapersoon van het Jaar 2022

Arjen Lubach is door mediavakblad BM uitgeroepen tot Mediapersoon van het Jaar 2022. De redactie reikte deze prijs voor de 32e keer uit. Lubach kreeg de bijbehorende wisselbeker overhandigd door André van Duin, de winnaar van vorig jaar.

Het juryrapport meldt: “Het is vaker geprobeerd, een Nederlandse satirische nieuwsshow maken naar Amerikaans voorbeeld, maar Arjen Lubach is er daadwerkelijk in geslaagd. Zondag met Lubach behandelde en fileerde op onnavolgbare wijze de actualiteit, met grote (inter)nationale impact, en in De Avondshow met Arjen Lubach bewijst de begenadigde programmamaker/presentator dat ook vier dagen per week, van maandag tot en met donderdag, te kunnen zonder slijtageverschijnselen.

Het aantal kijkers lag afgelopen seizoen (36 afleveringen) gemiddeld rond de miljoen kijkers, waarbij de satirische show ook weer viral ging met onder andere een filmpje over het Russische referendum in Oekraïne en de omstreden WK-commercial van Jumbo. Wie de Nederlandse samenleving via een tv-programma met zoveel vakmanschap en inventiviteit een spiegel kan voorhouden en daarmee ook invloedrijk is, verdient het volgens de redactie van BM om Mediapersoon van het Jaar 2022 te worden.”

Categorie: Prijzen | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...