nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Nominaties Annie MG Schmidtprijs bekend

Vanavond zijn bij het radioprogramma Volgspot de nominaties voor de Annie M.G. Schmidtprijs 2019 bekend gemaakt.

De Annie M.G. Schmidtprijs wordt in samenwerking met de Vereniging Buma georganiseerd en sinds 1992 jaarlijks uitgereikt aan de tekstschrijver, componist en uitvoerend artiest (in die volgorde) van het mooiste theaterlied van het voorafgaande theaterseizoen. De uitreiking vindt plaats op 30 maart in Theater Bellevue tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival. De genomineerden zijn:

Gewoon opnieuw
Jurrian van Dongen (tekst), Peter van de Witte (muziek), Alex Klaasen (uitvoering).

Jurrian van Dongen won eerder in 1997 de prijs voor het lied ‘Hallelujah amen’ (gezongen door Jenny Arean en Lucretia van der Vloot). En Alex Klaasen werd vorig jaar ook genomineerd voor ‘Waarom mensen zingen’.

Beter in bed
Arjen Lubach (tekst, muziek, uitvoering).

Het is gebeurd
Brigitte Kaandorp (tekst, uitvoering), Theo Nijland (muziek).

Kaandorp won eerder in 2011 de Annie MG Schmidtprijs met ‘Lente’. Toen ook al met muziek van Theo Nijland. En Nijland won in 1996 al de prijs voor tekst en muziek van het lied ‘Kaal’ van The Shooting Party.

Dorp
Kiki Schippers (tekst, muziek en uitvoering).

2018 gaat de boeken in als het jaar waarin Kiki Schippers nu eens niet werd genomineerd voor de Annie MG Schmidtprijs. In 2016 was ze genomineerd voor ‘Guus’, in 2017 won ze met ‘Er spoelen mensen aan’ en in 2019 werd ze opnieuw genomineerd voor ‘Alles komt goed’.

Ik dacht dat jij het was
Mike Boddé (tekst, muziek, uitvoering).

La Fin
Yvonne van den Eerenbeemt (tekst, muziek, uitvoering); Sjors van den Eerenbeemt, René van Mierlo (muziek)

Tijdens de uitreiking in Theater Bellevue worden de zes genomineerde liedjes ten gehore gebracht. waarna de voorzitter van de vakjury bekendmaakt welk lied wordt bekroond met de Annie M.G. Schmidtprijs. De winnaar ontvangt een bronzen borstbeeld van Annie M.G. Schmidt, gemaakt door Frank Rosen en een bedrag van 3.500 euro.

foto: Jaap Reedijk

Categorie: Prijzen | Meer over: , , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Maker Zwartekat.nl.