nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Droog Brood stopt

Na zestien jaar en acht voorstellingen stoppen Peter van de Witte en Bas Hoeflaak als het duo ‘Droog Brood’. Het besluit om niet meer op tournee te gaan komt nadat ze beiden inmiddels een jong gezin hebben en hun afzonderlijke werkzaamheden in de theater- en televisiewereld.

Van de Witte en Hoeflaak leerden elkaar kennen tijdens hun opleiding aan de Amsterdamse Kleinkunst Academie. In 2000 deden ze als ‘Droog Brood’ mee aan het Concours om de Wim Sonneveldprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival waar ze zowel de jury- als de publieksprijs winnen. In 2006 worden ze voor ‘Omwille van de smeer’ genomineerd voor de Neerlands Hoop, de prijs voor de cabaretier met een opvallend programma of een cabaretier die een opvallende ontwikkeling heeft doorgemaakt. En in 2008 ontvangen ze voor ‘De kip met de gouden enkels’ een nominatie voor de Poelifinario, de prijs voor de meest indrukwekkende voorstelling van het seizoen.

Nog tot en met 2 maart spelen ze hun huidige voorstelling ‘Kissy Kissy’ in De Kleine Komedie in Amsterdam. Alleen voor 1 maart zijn nog kaarten verkrijgbaar.
www.dekleinekomedie.nl

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Maker Zwartekat.nl.